simonna1971 Администратор
пол : Зодия : Брой мнения : 83 Регистрация : 06.04.2011 Години: : 52 Местожителство : Ямбол Работа/Хоби : Главен асистент-преподавателка във ВУЗ,Инженер-магистър на техническите науки , Хоби:Компютри/Софтуер и Хардуер/ Девиз: : Които не ме харесва да ме вземе в тях, за да не ме гледат другите.
| Заглавие: На какъв период от време подменяте старите възглавници и завивки с нови? Чет Апр 07, 2011 6:39 pm | |
| Като модерни и динамични хора, всички ние полагаме грижи за добрия си външен вид – качествена козметика, физическа активност, балансирано хранене и разбира се дрехи с модерен силует. Колко често обаче инвестираме в активната почивка през нощта, която дава възможност на организма ни да се възстанови напълно от ежедневния стрес и напрежение?
Годишно тялото ни отделя приблизително 0.40 кг. кожна епител, голяма част от която остава върху спалното бельо, възглавниците, завивките и матраците, които ползваме и се превръща в хранителна среда за акари и гъбички. Като допълнение, кожата и косата ни също внасят невидими полени и прах, които проникват до вътрешността на възглавниците и завивките и остават там.
Проведени тестове показват, че за около 2-3 години завивка с първоначално тегло от 600 грама удвоява тежестта си, което се дължи именно на натрупването на акари, бактерии и гъбички, а за същия период във възглавниците се натрупва количество бактерии, подобно на това във банята. | |
|