Latest topics | » Връзка с Обединени сайтове "Империя"Съб Сеп 08, 2012 8:48 am by Admin» Народна Песен - Илка Александрова - Търновска Царица Нед Окт 23, 2011 6:50 pm by kris66» ПРИЯТНА ВЕЧЕР И ЛЕКА НОЩНед Окт 23, 2011 5:40 pm by kris66» лично мнение и мисля,че е вярно......тоест меродавно...Сря Окт 05, 2011 4:37 pm by s.klasa72 » кафе паузаЧет Сеп 29, 2011 9:06 pm by kris66» Лъжата и ИСТИНАТАЧет Сеп 29, 2011 8:43 pm by Sisiliya» Компютърна конференцияЧет Сеп 29, 2011 4:27 pm by Sisiliya» ПРЕДСТАВЯНЕТО ДА Е В НЯКОЛКО РЕДА,ВСЕ ПАК Е НЕТ ПРОСТРАНСТВО И ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ВНИМАВА!!!!!!Чет Сеп 29, 2011 3:01 pm by simonna1971» "Снимка на лято 2011" - Животни!Чет Сеп 29, 2011 11:31 am by simonna1971 |
Ноември 2024 | Пон | Вто | Сря | Чет | Пет | Съб | Нед |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Календар |
|
Статистика | Имаме 372 регистрирани потребители Най-новият потребител е aydo_84
Нашите потребители са написали 586 мнения in 193 subjects
|
Social bookmarking |
Bookmark and share the address of Online on your social bookmarking website
Bookmark and share the address of Online on your social bookmarking website |
|
|
| ИЗБРАНИ СТИХОВЕ | |
|
+3brenda_jj anna581000 kris66 7 posters | |
Автор | Съобщение |
---|
kris66 Модератор
Брой мнения : 200 Регистрация : 28.03.2011 Местожителство : ГР.ВАРНА Девиз: : БЪДИ ТАКЪВ КАКЪВТО СИ
| Заглавие: ИЗБРАНИ СТИХОВЕ Вто Апр 05, 2011 9:28 pm | |
| БОГОМИЛСКО
Добрите хора лесно се обичат, магията е да обичаш лошите. С един от тях - най-лошия от всички, да споделиш пробитите си грошове.
Да ти почерни погледа и празника, да ти приседнат глътката и залъкът. А в нощите, в които му е празно , да те вини, че си му дала ябълка.
Да те обича, ала само тялото. Да го откъсва хищно от душата ти и да те иска прокълнато ялова - да не родиш на някой друг децата му.
А ти сама да се затвориш в клетката. Да му подхвърлиш ключа на победата и нежно да го милваш през решетките, когато е дошъл да те погледа.
И да мълчиш. Дори да се запали, дори да се взриви над тебе здрачът. Додето не реши да те погали най-лошият човек и не заплаче.
Веднъж сълза отронил е обречен добър и свят пред теб да коленичи. Тогава можеш да си тръгнеш вече - добрите хора лесно се обичат.
| |
| | | kris66 Модератор
Брой мнения : 200 Регистрация : 28.03.2011 Местожителство : ГР.ВАРНА Девиз: : БЪДИ ТАКЪВ КАКЪВТО СИ
| Заглавие: Re: ИЗБРАНИ СТИХОВЕ Вто Апр 05, 2011 9:29 pm | |
| О, майко моя, родино мила, защо тъй жално, тъй милно плачеш? Гарване, и ти, птицо проклета, на чий гроб там тъй грозно грачеш?
Ох, зная, зная, ти плачеш, майко, затуй, че ти си черна робиня, затуй, че твоят свещен глас, майко, е глас без помощ, глас във пустиня.
Плачи! Там близо край град София стърчи, аз видях, черно бесило, и твой един син, Българийо, виси на него със страшна сила.
Гарванът грачи грозно, зловещо, псета и вълци вият в полята, старци се молят богу горещо, жените плачат, пищят децата.
Зимата пее свойта зла песен, вихрове гонят тръни в полето, и студ, и мраз, и плач без надежда навяват на теб скръб на сърцето.
| |
| | | kris66 Модератор
| Заглавие: Re: ИЗБРАНИ СТИХОВЕ Вто Апр 05, 2011 9:30 pm | |
| Днес мислете за мен
Днес мислете за мен като дъжд и огниво. Като рана от изповед в нощи любовни. Като гръм, като стих, като изворче живо, ромолящо в душите ви с думи съдбовни.
Помислете за миг колко много огньове през душата ми топлят очите ви с песни. И ще чуете волния вик от подкови на небесния кон – моя вятър-чудесник.
Помислете за мен, сякаш малка светулка, прерисувала мрака с неземни картини. Аз прегръщайки облак, ще свиря с цигулка. И в очите ви с обич ще крача с години.
Днес мислете за мен като изгревна лодка, преосмислила с ласка море неразумия. А когато останете в своя сиротност ще откривате себе си в мое бездумие.
| |
| | | kris66 Модератор
| Заглавие: Re: ИЗБРАНИ СТИХОВЕ Вто Апр 05, 2011 9:31 pm | |
| Утрото
Утрото и този ден как искам на пролетно утро зора да хвана с ръка, да погълна с очи да тръгна по росна пътека в гората обляна от първите лъчи.
Да спра за отмора на тучна полянка, с разцъфнали нежни уханния на цветя, под млада брезди4ка да легна на сянка, пияна от свежия дъх на гора .
| |
| | | kris66 Модератор
| Заглавие: Re: ИЗБРАНИ СТИХОВЕ Вто Апр 05, 2011 9:32 pm | |
| | |
| | | anna581000 Модератор
пол : Брой мнения : 172 Регистрация : 12.04.2011 Девиз: : az se nadqvam!!!!!
| Заглавие: Re: ИЗБРАНИ СТИХОВЕ Сря Апр 20, 2011 5:54 pm | |
| "...някъде сред пясъците едно момиче ме очаква. Затова трябва да се превърна във вятър." Паулу Коелю "Алхимикът" Има любов, която не забелязваш, защото тя толкова леко докосва студенината на ежедневието, че не би могла да го промени ако някой не и подаде ръка. Има любов, която връхлита като торнадо и след нея остават само разбити мечти и остатъци съществуване. Има любов, която чакаш с дни, месеци, седмици и години, а тя все не идва и не идва, обречена на несъществуване... Има любов, която се колебае дали да премине прага на настоящето и понякога го прави, а друг път просто си остава в бъдещето... много често завинаги... Има обаче такава любов, която независимо дали ще се случи или не, променя съзнания, срива стени, върши чудо след чудо. Тази любов понякога адски боли, а друг път те задъхва от щастие, понякога те води, а друг път е сляпа, понякога те убива за да те възкреси или да те погуби завинаги. Такава любов не можеш да предизвикаш, нито пък да търсиш или пренебрегнеш. Не можеш да я пропуснеш край себе си незабелязано... Когато се случи ти просто знаеш, че това е ТЯ... знаеш, че животът ти тръгва в нов коловоз - знаеш, че нищо няма да е както преди... знаеш, че дори самият ти няма да си вече точно същия... Това е ИСТИНСКАТА любов - тази която остава дори евентуално да си отиде някой ден - остава в някои от пукнатините на сърцето и напомня за себе си с меланхоличния си ревматизъм. Остава в погледа и влагата в очите, остава в сънищата и спомените - остава едновременно в миналото и бъдещето... Защото само тя умее това... За тази любов си струва всяка саможертва, всяка възможна или невъзможна цена, всеки миг и всеки дъх от краткото ни и чупливо съществуване. Дори ако тази любов опустоши сърцата ни завинаги... Тази любов идва за да остане и за да ни промени и от нас зависи дали ще ни възвиси или погуби. Идва в косите на едно момиче и очите на едно момче, в сплетените им ръце, в една прегръдка или едни докоснати устни... Аз търся тези коси, които могат да ме накарат да забравя слънцето, вятъра, себе си и да копнея докосването им. Търся това истинско усещане, което може да ме накара да живея истински. То може да е трудно, да изглежда невъзможно, да боли, но аз знам, че си струва, защото да избягаш от това е непростимо. Може да го чакам дълго, да го преследвам седмици и месеци, да ме обливат съмнения и колебания... може дори да боли непоносимо, но... аз знам, че това е ТЯ - усмивката на Любовта. И вярвам, че любовта ражда любов... Ще чакам онзи ден, в който ТЯ - ИСТИНСКАТА ЛЮБОВ ще се сгуши до мен и... ще остане... Не зная къде и кога ще бъде това, не зная колко път ще сме извървели заедно или отделно. Не зная дали ще мога да и се порадвам толкова, колкото ненаситната ми жажда за нежност и щастие би искала, но стига това да се случи преди последното ми издихание, значи е имало смисъл и не съм изживял живота си напразно. Дори ако този последен дъх е цената, която трябва да платя за да го заслужа... | |
| Заглавие: Re: ИЗБРАНИ СТИХОВЕ Сря Апр 20, 2011 6:07 pm | |
|
| Тази нощ ще бъда море – безгранично, просторно и властно... Ще се плискам в нозете ти... Ще те галя безспир... Ще те зареждам с омайност...
Виж хоризонта, длани в мене допрял – в обещание тихо потръпващ... Няма път между синьото ясно небе и между моята шир недостъпна.
Аз съм душата ти... ти си у мен... В теб люлеят се мойте копнежи! Аз потъвам в нозете ти и попивам у теб... Ти и аз сме една обща същност.
Чуй вълните ми палави как ти шептят, търсят твоите тайни стремления... Бреговете край мен страстни песни редят. Ти се вслушваш и откриваш в тях себе си.
Аз съм всевластната синя вода... Ти си моята будна фантазия. Приютяваш ме, галиш ме, в шепи ме сбрал..., с мен обливаш мечтите си пламенни.
Ти си пристана, който ме чака в нощта... Аз съм всичко, което си търсил... Ненаситната волна прозрачна вода... Зажаднелия бряг всеотдаен...
Тази нощ съм море... Тази нощ си земя... Две взаимно допълващи същности... Те се търсят, целуват се в нежен екстаз и топят се в омайни прегръдки.
Аз и ти сме вода и сме земната твърд... Няма край, нито има начало... Просто миг – който тайно душите събра... Ти и аз сме сега и сме цяло!
Тихо плискат се малки вълни във нощта... Светлината отдавна угасна... Но морето е живо и прегръща брега... А брега го целува тъй страстно... | |
| | | brenda_jj
пол : Зодия : Брой мнения : 3 Регистрация : 28.03.2011 Години: : 34 Местожителство : Сливен Работа/Хоби : Студентка,Компютри/Софтуер и Хардуер Девиз: : ''Върви само напред без да поглеждаш назад в миналото''
| | | | kris66 Модератор
| Заглавие: Re: ИЗБРАНИ СТИХОВЕ Сря Апр 20, 2011 8:36 pm | |
|
КЪМ ГОЛГОТАТА Нося кръста си по каменна улица, вървя, няма сълзи а сърцето кърви. Зная така трябва и нося го, за тез и другите дето ще дойдат.
Нося кръста си по каменна улица, падам, ставам с устни пресъхнали. Ей го там наднича страхливо приятел и от срам да не го видя, скри се.
Нося кръста си по каменна улица, вървя бавно с трънен венец към Голгота. Мисли в мен бият се - съмнение, тоз червей и до мен допълзял е.
Нося кръста си по каменна улица, тясна е тя като душите на хората. Хладна е тя като сърцата им и болка, защо мен ме превзема.
Нося кръста си по каменна улица, погледнах небето и се помолих. Миг бе и болка вече нямаше, не бях сам в тази пустиня.
| |
| | | kris66 Модератор
| Заглавие: Re: ИЗБРАНИ СТИХОВЕ Сря Апр 20, 2011 8:42 pm | |
| ЮЛИЙ ЦЕЗАР - И ТИ ЛИ БРУТЕ?»
Аз болка нямам, само онемял съм и питам тръгвайки нагоре - ЗАЩО?
И ти ли Бруте днеска ме предаде, нима за теб не исках най-добро. А ти обсебен от съмнения и грях, посегна ми, посече ми душата.
И ти ли Бруте днеска ме предаде, с тълпата сля се и с нея полудя. Нима разума пожертва го на клада, за славата си жалка да останеш.
И ти ли Бруте днеска ме предаде, но в историята с мене ще те нося. За назидание, за падение от страх,
| |
| | | damapika979
пол : Брой мнения : 2 Регистрация : 28.03.2011 Местожителство : Бургас
| Заглавие: Моите Стихове... Сря Апр 20, 2011 9:02 pm | |
| Изпита до капка надежда...
Никога не те прегърнах и никога не ще... Никога не те и зърнах, нашата любов умря дете. Но запазих сладки думи, в сънищата те съзрях беше ти неземна, от красотата твоя в глупак превърнах се и ослепях... Сега не виждам нищо чернее поглед изтощен и така ще бъде дълго, дълго, защото няма те... няма те до мен. | |
| | | Dani72 Модератор
пол : Зодия : Брой мнения : 7 Регистрация : 28.03.2011 Години: : 51 Местожителство : Ямбол кв.Каргона/България Работа/Хоби : Инженер-магистър на техническите науки Девиз: : Никога на колене.
| Заглавие: Re: ИЗБРАНИ СТИХОВЕ Сря Апр 20, 2011 9:05 pm | |
| Не е само сън...
С пламък мъждукащ, в прохладната нощ идваш в съня ми и докосваш ме... Аз леко настръхнал, поглеждам към теб за миг се събуждам и целувам дъха ти... Вперил очи, протегнал своята длан, разбулил мечти, без капчица свян.. обгръщам те с обич, а ти притискаш се в мен. стонове сладки... на две горещи тела отпили вкуса, на тази сладка роса.. извиват се бавно изпълват нощта, целуват се жадно ръка във ръка... | |
| | | bavarkata64
| Заглавие: Re: ИЗБРАНИ СТИХОВЕ Сря Апр 20, 2011 9:09 pm | |
| Орис
Прекрасно е твойто сияние, омайни краски на пурпурна жар, оставящи мен без дихание, протегнал ръце към Божия дар.
Прекрасно е, да те познавам, теб - изкусително-страстна жена. На теб любов да дарявам, за това ще живея сега.
Егоистът в мене проклинам, прекършвам тез алчни ръце. и усмивките свои разстилам, по твойто любящо лице.
И вятър да си, ще те стигна, така повелява душевният глас във огъня твой да изригна, в любов да превърна... греховната страст... | |
| | | kris66 Модератор
| Заглавие: Re: ИЗБРАНИ СТИХОВЕ Сря Апр 20, 2011 9:24 pm | |
| Попита ме Днес ти ме попита дали те обичам, дали ще те искам, дали ти се вричам.
Запитай звездите и те ще потрепнат. Запитай листата и те ще прошепнат,
че аз те мечтая, във нощ те сънувам, в реалност желая, и в сън теб бълнувам
| |
| | | kris66 Модератор
| Заглавие: Re: ИЗБРАНИ СТИХОВЕ Сря Апр 20, 2011 9:25 pm | |
| Рай
Сред черната пустош на изпепелената гора щастлив съм, че те имам, че съдбата ни събра. От твоя смях щастлив съм, от твоя слънчев подлед, от сладките целувки, ухаещи на пролет, от думите ти нежни, изречени с любов - вечно да ги чувам, на всичко съм готов. Ако сме двама в ада дали ще разберем или че рай това е със теб ще се кълнем. Раят е където се намираш ти. Защо ми е небето? Защо са ми мечти? Ти си ми реалност. Ти си ми една. Ти си нежна ласка, ти си топлина. Обичам те такава, каквато си сега. Недей да се променяш, ти слънчева жена. Обичай ме, мисли ме, изгаряй като мен в любовен пламък двама да бъдем всеки ден. И никой да не може интрига да посее в добрия огън злото зад нас да си изтлее | |
| | | kris66 Модератор
| Заглавие: Re: ИЗБРАНИ СТИХОВЕ Сря Апр 20, 2011 9:27 pm | |
| Хубаво ми е
Хубаво ми е със теб! С пламъчетата игриви като на мъничко дете са очите ти щастливи.
Хубаво ми е със теб! Сутрин да ме будиш нежно, а след трудния ни ден пак да сме в любов безбрежна.
Хубаво ми е със теб! Толкоз хубаво, че мога и безкрайното море да запаля в своя огън.
| |
| | | kris66 Модератор
| Заглавие: Re: ИЗБРАНИ СТИХОВЕ Сря Апр 20, 2011 9:27 pm | |
| Не
Не е лесно от тебе сега да замина и споменът скъп във сърцето да нося Любовната мъка не ще да премине. За теб ще си спомням, за тебе ще прося.
Сега да се любим! От нас да изгрее последна любов под беззвездно небе и чувството нежно нека живее, във сънища заедно с тебе да сме.
| |
| | | kris66 Модератор
| Заглавие: Re: ИЗБРАНИ СТИХОВЕ Сря Апр 20, 2011 9:28 pm | |
| Сбъднато
Тялото ми помни твойта топлина, две очи и устни, шепнещи в нощта. Помни и ръцете с нежна доброта. Помни раменете, трепващи в страстта, и бедра, които меко ме притискат, тръпнещи от порив своето да искат. И дори небето угасна - да не пречи на това, което случваше се вече. Болката зад нас е. Общи са ни дните. Сбъднаха се вече копнежите, мечтите.
| |
| | | kris66 Модератор
| | | | kris66 Модератор
| Заглавие: Re: ИЗБРАНИ СТИХОВЕ Сря Апр 20, 2011 9:29 pm | |
| Ще чакам Обичам твоите стъпки обичам твоя глас Полазват ме страстни тръпки И изпадам в захлас, Когато край мен преминаваш, когато ми казваш "Здравей!" И диря ухайна оставяш и обич в душа ми се лей. Ще чакам и утрото тука да видя пак твойто лице Докато любовта ми пропука леда в твоето сърце.
| |
| Заглавие: Re: ИЗБРАНИ СТИХОВЕ Чет Юни 16, 2011 6:30 pm | |
| СПРИ, ЗАСЛУШАИ СЕ В ТИШИНАТА ЧУВАШ ЛИ МЕ, АЗ СЪМ ТУК. СЕДИМ ЕДИН ДО ДРУГ В ТЪМНИНАТА ОБВИТИ СМЕ СЪС СВЕТЪЛ ЛЪЧ
ТИ ШЕПНЕШ НЕЖНИ ДУМИ В ТИШИНАТА АЗ СЛУШАМ ОМАГЬОСАНА ОТ ТЕБ :hmm: :? ЩУРЧЕТА ПЕЯТ НЕЖНИ ПЕСНИ ВЪВ ТРЕВАТА СВЕТУЛКИ БЛЯСКАТ МЕЖДУ МЕН И ТЕБ
ДЪХЪТ МИ СПИРА И ЗАБРАВЯМ КОИ СМЕ НИЕ С ТЕБ И ВСИЧКО Е ТАКА ПРЕКРАСНО, И ВСИЧКО Е ТАКА ДОБРЕ
НО ЕТО ИЗВЕДНЪЖ БУДИЛНИКЪТ УДАРИ И ВСИЧКО В МИГ СЕ РАЗПИЛЯ ТИ ТРЪГНА БЯГАЩ В ТЪМНИНАТА АЗ ПЛАКАХ ДАЛГО ПЪК СЛЕД ТЕБ
СЪЛЗИТЕ ПАДАХА В ТРЕВАТА И ЖАДНО ГИ ПОПИВАШЕ ПРЪСТТА И АЗ ПОПИВАХ ТЕ ТАКА, НО ЕТО СВЪРШИ ТОЗИ МИГ ПРЕКРАСЕН И ПАК ОСТАНАХ СИ САМА.
----------------------------------------------------- | |
| Заглавие: Re: ИЗБРАНИ СТИХОВЕ Чет Юни 16, 2011 6:31 pm | |
| "Ако Бог ми дари парченце живот Ако за миг Бог забрави, че съм парцалена кукла и ми подари парченце живот, може би нямаше да кажа всичко, за което си мисля сега... Ще оценявам нещата не по стойността им, а по съдържанието. Ще мечтая много. Ще спя съвсем малко, защото едно затваряне на очите отнема светлината за 60 секунди. Ще бягам, щом другите чакат. Ще слушам, щом другите говорят. И ще излапам с наслада голям шоколадов сладолед. Ако Бог ми даде парченце живот... Ще нарисувам картина. С цветовете на Ван Гог, с поезията на Бенедети, с песните на Серат. Тя ще е като серенада, възпяваща луната. С моите сълзи ще полея розите в градината, за да усетя болка от бодлите им и нежност от листенцата. Ако Бог ми подари парченце живот. На всички хора ще им кажа, че винаги съм ги обичал. Мъжете ще ги сгълча, че са глупаци, ако не искат да се влюбят, защото били стари. На старците ще обясня, че смъртта не идва със старостта, а със забравата. На децата ще им дам крила, но ще ги оставя сами да се научат да летят. А на жените...ще им призная, че цял живот съм ги обожавал. Ако Бог ми подари парченце живот... Ще се обличам съвсем простичко, ще легна на слънце и ще разголя не само тялото, но и душата си. И цялата злоба ще я извадя върху късче лед и ще го оставя да се стопи на слънцето. Научих твърде много от вас, хората до мен. Разбрах, че всеки иска да живее на върха на планината, без да си дава сметка, че щастието е по пътя към върха. Усетих, че за да помогнеш на другия, когато е в беда, трябва да го гледаш отдолу нагоре, а не обратното. Научих толкова много от вас, хората до мен. Но всичко ще потъне в забрава и ще погине, когато ме затворите в куфара... Тогава аз наистина ще почна да умирам. Приятели, дано не ви тежа като верига! Не чакам отговор от вас. Не ми пишете! Не ме търсете!!!! Искам само да чуете сега словата ми. И да почувствате, че нещо се променя. ... и да почувствате, че нещо се променя..." | |
| Заглавие: Re: ИЗБРАНИ СТИХОВЕ Чет Юни 16, 2011 6:32 pm | |
| Любов
Къде си ти? Не свети в твойта стая, но зная, че си тук, че си сама. Завърнах се. За първи път разкаян. За първи път оставам у дома. Не е ли вече късно да остана? Измъчих те. До смърт те изтерзах. Какво ти връщам? Нежност разпиляна. Уста с горчиви бръчки покрай тях. Какво ти нося? Две ръце, с които да те докосна ме е срам дори. Къде си ти? Вдигни лице сърдито. Възмездие поискай. Удари. Врата черна покажи ми с тази немилвана ръка като платно. В лицето ми извикай, че ме мразиш или дори,че ти е все едно.
Заслужил съм очите ти студени. Заслужил съм ги с хиляди вини. Ти ставаш. Приближаваш се до мене. Невидима, ти казваш: "Остани."
Веселин Ханчев | |
| Заглавие: Re: ИЗБРАНИ СТИХОВЕ Чет Юни 16, 2011 6:33 pm | |
| Ти ме нарече сиво сияние Отворих очи,просто ден обикновен, не грееше слънце,студен есенен ден. Протегнах ръце,все още исках да спя, но дори и съня ми ме гони на вън. Ах колко е мрачно,потрепервам от студ и хората сиви се сливат със деня. Само ти ме погледна със искри в очи, лицето ти грейна,божествен си ти! Не исках просто така да подмина, не трябваше,ти няма да спреш, аз бях мрачна като всеки днес. Доближих се до теб и ти се усмихна, сърцето ми стопли,очи върху теб задържах, ти пое ръката ми в твойта и в миг проговори със медния глас. - Здравей сиво сияние, как скрила си със маска лицето! Защо се превърна в бездушно създание, нима не тупти във тебе горещо сърцето? - Не знам!? - учудих се даже и аз. На какво се превърнах неусетно, не знаех и как. - Ела днес със мен,ти забрави сивите хора и мрачните дни! - Но аз не мога - обзе ме страха - не зная....,не мога...... - внезапно загубих ума. - Недей да се плашиш,аз съм просто човек. От дни те заглеждам,но ти не видя винаги беше надолу наклонила глава. А как те обичам,любовта ми растеше със дни, но ти и не вдигна нагоре твойте очи. Днес срещнах ги - тези чакани бисери тъжни,тъй празни,замислени. Днес недей ми отказвай,смили се над мен, толкова дълго чаках мечтания ден.
Аз не знаех какво да направя, дали да тръгна или да остана. Очите му грееха,той беше щастлив и в мойте очи заиграха искри. Поех си въздух със цялата гръд изрекох думите така че и аз не се чух - Вземи ме,не ми позволявай да остана тук!
| |
| Заглавие: Re: ИЗБРАНИ СТИХОВЕ Чет Юни 16, 2011 6:34 pm | |
| Ако владееш се, когато всички треперят, а наричат теб страхлив; Ако на твоето сърце едничко се довериш, но бъдеш предпазлив; Ако изчакваш, без да се отчайваш; наклеветен - не сееш клевети; или намразен - злоба не спотайваш; но... ни премъдър ни пресвят си ти;
Ако мечтаеш, без да си мечтател; ако си умен, без да си умник; Ако посрещаш Краха - зъл предател - еднакво със Триумфа - стар циник; Ако злодей клетвата ти свята превърнат в клопка - и го понесеш, или пък видиш сринати нещата, градени с кръв - и почнеш нов градеж;
Ако на куп пред себе си заложиш спечеленото, смело хвърлиш зар, изгубиш, и започнеш пак, и можеш да премълчиш за неуспеха стар; Ако заставиш мозък, нерви, длани - и изхабени - да ти служат пак, и крачиш, само с Волята останал, която им повтаря: ”Влезте в крак!”
Ако в тълпата Лорда в теб опазиш, в двореца-своят прост човешки смях; Ако зачиташ всеки, но не лазиш; ако от враг и свой не те е страх; Ако запълниш хищната Минута с шейсет секунди спринт, поне веднъж; Светът е твой! Молбата ми е чута! И главно, сине мой-ще бъдеш МЪЖ!!! | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: ИЗБРАНИ СТИХОВЕ | |
| |
| | | | ИЗБРАНИ СТИХОВЕ | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |