Latest topics | » Връзка с Обединени сайтове "Империя"Съб Сеп 08, 2012 8:48 am by Admin» Народна Песен - Илка Александрова - Търновска Царица Нед Окт 23, 2011 6:50 pm by kris66» ПРИЯТНА ВЕЧЕР И ЛЕКА НОЩНед Окт 23, 2011 5:40 pm by kris66» лично мнение и мисля,че е вярно......тоест меродавно...Сря Окт 05, 2011 4:37 pm by s.klasa72 » кафе паузаЧет Сеп 29, 2011 9:06 pm by kris66» Лъжата и ИСТИНАТАЧет Сеп 29, 2011 8:43 pm by Sisiliya» Компютърна конференцияЧет Сеп 29, 2011 4:27 pm by Sisiliya» ПРЕДСТАВЯНЕТО ДА Е В НЯКОЛКО РЕДА,ВСЕ ПАК Е НЕТ ПРОСТРАНСТВО И ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ВНИМАВА!!!!!!Чет Сеп 29, 2011 3:01 pm by simonna1971» "Снимка на лято 2011" - Животни!Чет Сеп 29, 2011 11:31 am by simonna1971 |
Ноември 2024 | Пон | Вто | Сря | Чет | Пет | Съб | Нед |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Календар |
|
Статистика | Имаме 372 регистрирани потребители Най-новият потребител е aydo_84
Нашите потребители са написали 586 мнения in 193 subjects
|
Social bookmarking |
Bookmark and share the address of Online on your social bookmarking website
Bookmark and share the address of Online on your social bookmarking website |
|
|
| Таро и Сънища | |
| | Автор | Съобщение |
---|
brenda_jj
пол : Зодия : Брой мнения : 3 Регистрация : 28.03.2011 Години: : 35 Местожителство : Сливен Работа/Хоби : Студентка,Компютри/Софтуер и Хардуер Девиз: : ''Върви само напред без да поглеждаш назад в миналото''
| Заглавие: Таро и Сънища Чет Сеп 29, 2011 9:54 am | |
| Искам да ви споделя нещо интересно,което вероятно се е случвало и на вас във вашия опит с Таро.Не намерих тема за сънищата и Таро ,затова реших да пиша тук. Вчера си гледах за една ситуация ,която нямаше развитие известно време ,но без да поставя конкретен въпрос , просто попитах дали ще има развитие тези дни .Паднаха ми се не помня първата карта ,2 пентакли и Светът ,съответно посланието е ясно ,но не ми се вярваше да се случи точно това ,което аз очаквам или поне в такъв кратък срок и се зачудих какво ли друго може да значи светът или по-скоро какво конкретно друго решение на ситуацията може да ми се случи ,което да ме удовлетвори (Светът) .Мислих ,мислих и не измислих ,както впрочем често ми се случва. През нощта сънувах конкретното развитие на това ,за което бях питала картите и което е означавал Светът и в съня си почнах да разсъждавам какво именно е било значението на тази карта и ето как можело да се решат нещата.Дотук добре нищо интересно и друг път ми се е случвало на сън да разбирам значенията на картите ,които не съм разбрала в будно съзнание ,но когато днес наистина се случи почти същото като това ,което сънувах и което значел Светът, вече се замислих Знам ,че много от вас ,когато опознават картите си и се свързват с тях ги сънуват ,други може би не.Аз сънувам своите в такива ситуации или преди нещо важно да ми се случи ,за което трябва да се подготвя.Но какво мислите когато става въпрос за предсказателен сън ,но чрез символиката на картите.Не за пръв път ми се случва насън да анализирам комбинации или определени карти и да виждам конкретните събития ,които после стават или които трябва да се предотвратят.Случвало ли се е нещо подобно и с вас?Как си обяснявате връзката между Таро и подсъзнанито ?Таро ли ни дава информацията ,която търсим или е само мост към подсъзнанието ,където вече всичко се знае? Доколко събитията са предопределени ,а доколко и кои търпят промени...имате ли подобни комбинации карти ,които да споделите. | |
| | | mayavip
| Заглавие: Re: Таро и Сънища Чет Сеп 29, 2011 9:56 am | |
| Brenda мене отдавна ме вълнува! Факт е че колкото по често си гледам с Таро толкова повече сънувам. Сънувала съм си картите. Говорят ми директно. Рядко със скрити послания. Преди няколко месеца сънувах картите си Таро и до тях черен гарван, които после се трансформира в бял гълъб! Прекрасен и много показателен сън. | |
| | | papi
пол : Брой мнения : 1 Регистрация : 06.04.2011 Местожителство : Бургас
| Заглавие: Re: Таро и Сънища Чет Сеп 29, 2011 10:01 am | |
| И мен ме вълнува тази тема. Аз откакто започнах да се занимавам повече и по-сериозно с ТАРО сънищата ми станаха по-ясни, по-запомнящи се и нещо важно което забелязах, че винаги изпъква нещо по-силно, повече от другите неща от съня. Преди помнех целия сън или сънищата, сега само определено нещо. Преди сънувах най-много по два съня, сега много повече. Много често започнах да сънувам лицето си, все едно има огледало срещу мен и това е един от много ясните сънища, които имам, може би има връзка с ТАРО. А иначе и аз съм забелязала, че когато ми предстои нещо, обаче аз още не знам, ги сънувам, понякога комбинации, понякога отделни карти.
Освен, че ни отваря сетивата и ни оголва до кокалче, както е писала Деяна, ни показва и това, което сме, но все повече напоследък си мисля, че не всеки е готов за това - да се приеме такъв какъвто е. | |
| | | annie_mm
пол : Брой мнения : 5 Регистрация : 28.03.2011 Местожителство : Нова Загора
| Заглавие: Re: Таро и Сънища Чет Сеп 29, 2011 10:04 am | |
| Аз за себе си имам отговор кое е първично и кое е вторично, но по-важното е дали информацията ни е вярна и дали е синхронична със случващите се събития; за жалост за много хора тя не е такава. | |
| | | Nedialka
| Заглавие: Re: Таро и Сънища Чет Сеп 29, 2011 10:07 am | |
| Ще се присъединя към твърдението, че сънищата ми вече са много по-ясни като послания и запомням значително повече в сравнение с преди. Сънувах си картите в нощта, преди да ги взема, и никога няма да забравя съня си. Случвало ми се е да виждам комбинации насън, които в последствие, на другия ден например, ми се падат на въпрос, който ме вълнува, същите карти като в съня ми.
Напоследък ме занимава въпроса за произхода на информацията, която достига до нас по сензорни и ектрасензорни пътища, и опитът ми с картите Таро ми помогна да достигна до някои заключения (валидни за мен и не непременно общовалидни).
Смята се, че картите Таро са посредник между подсъзнателната информация и съзнанието на човека - преобразуване на знанията на душата в образи, разбираеми за съзнанието. Подсъзнателната информация обаче никога не може да стане напълно достъпна за съзнанието - известно е, че осъзнаваната информация е селективно филтрирана част от пълната налична подсъзнателна информация, при това съзнанието е в пълна зависимост от тази информация.
Откъде черпят информация картите Таро? Много често съм се удивлявала колко точно картите изобразяват настоящото ми емоционално състояние, както и близки събития, часове до 2-3 дни напред в бъдещето. После осъзнах, че точността всъщност се дължи на това, че имам силно интуитивно усещане и картите просто го пресъздават с образи. Картите ми казват това, което вече зная и усещам, макар и понякога да не мога да го изразя с думи.
Тази точна корелация между картите и собствените ми емоционални усещания притъпи присъщата ми критичност и в продължение на един дълъг период приемах като достоверен всеки техен отговор, касаещ отношения на други хора към мен, развитие на ситуации и т.н. - стандартните въпроси, поради които посягаме към картите. Беше тежък период за мен, свързан с конкретна ситуация, от която зависеше всичко останало. Честичко питах картите - а как ще се развият нещата оттук нататък? И получавах странни отговори - преди всичко Обесения, Жрицата, Звездата, Умереността, Справедливостта... появи се и Папата... Все карти, които реално нищо не ми казваха, но затова пък ми създадоха едно усещане за предопределеност, обреченост, съдбовност, продължителност, та чак и безкрайност. Казах си - добре, явно е период, който трябва да се изтърпи, ще почакам. И понеже не съм от хората, които обичат да стоят със скръстени ръце и търпението не е сред достойнствата ми, отвреме навреме ми хрумваше по някоя идея и запитвах картите - как ще се развият събитията, ако постъпя така и как - ако постъпя иначе? Картите ми даваха изключително точни отговори, бяха съвсем конкретни. Но на въпроси от типа Как ще се развият нещата? Защо се случва това? Как да постъпя? Кое е правилното решение?, отговор нямаше - звезди, луни и справедливости.
В един момент си дадох сметка, че няма средство, което да извлече от подсъзнанието ни повече информация, отколкото подсъзнанието вече ни е предоставило - независимо дали я усещаме като интуиция в будно състояние, дали я получаваме под формата на сънища, когато съзнанието е изключено, или по друг начин. Изхождайки от общоприетата теза, че смисълът на живота е в развитието на душата, в освобождаването от привързаностите, а именно душата се привързва емоционално към човешките удоволствия, отдалечавайки се от истинската си същност, се запитах - каква информация ни дават картите Таро? Информация за желанията на душата - които ние така или иначе усещаме.
На всички ни са известни ситуациите, в които сме толкова привързани към нещо, че ни се струва, че ще умрем, ако го загубим - и действително го губим поради тази причина, докато не възстановим душевното си равновесие. В тези периоди на душевен дисбаланс може ли душата да бъде добър съветник - може ли от нея да искаме съвет Как да постъпя? Могат ли картите да бъдат обективен източник на информация?
По-важното обаче е, че в хода на духовното развитие на преден план излиза най-приоритетният недостатък на душата. В реалния живот това се проявява като създаване на ситуации, в които човек проявява този недостатък на характера си и получава ответна реакция от другите хора, често твърде болезнена. И тези ситуации могат да повтарят много пъти, във все по-тежък вариант, докато човекът не осъзнае, че те се повтарят и че причината е у него - и не промени схващанията си, отношението си и поведението си. При това няма упътване за това кое е правилно и кое не, опитът на другите хора помага твърде малко, защото всеки е в различен етап на развитие, в различни условия. Самата душа не знае кое е правилното - тя е тази, която желае, също и тази, която страда. Душата желае нещо - а то принудително й е отнето. Целият процес на търсене на верния изход протича на сляпо - човек се лута, наранява се докато налучка верния път. В момента, в който го открие, болезнените ситуации сякаш изчезват от само себе си, човекът поучава захарче, време за реанимация и така до следващия "урок".
В този смисъл - доколко полезни могат да ни бъдат картите Таро като източник на информация? Моят опит говори, че има ситуации, в които картите не отговарят - дали защото не знаят или не искат, но не дават верни отговори. Логичният отговор е, че всеки път трябва да бъде извървян от човека съзнателно, че важна е реакцията на човека в конкретните условия и не е все едно каква ще бъде тя, че всяка ситуация е част от развитието. Да вярваме, че чрез картите ще получаваме "подсказки" е също толкова логично, колкото и един учител да подсказва на учениците си по време на контролно. В добрия случай картите просто не биха дали конкретен отговор, както става при мен, в най-лошия - ако човек е податлив на астрални влияния, може да получи и неверни отговори, които да го подведат във взимането на решения. Защото в крайна сметка информацията ни е необходима, за да можем да вземем правилните решения. Много пъти сме си говорили, че картите показват тенденция за развитие на ситуацията, но те не я реализират - тоест, ако човек мята карти и чака нещо да се случи, всъщност едва ли нещо ще дочака.
Често си мисля за това, че ако изходът от една критична ситуация е предопределн, то знанието за този изход блокира всякаква възможност за реакция у човека. Ако човек знае, че ситуацията ще се развие благоприятно, той ще се отпусне и няма да направи нищо в сигурността си. Ако пък, обратно, знае, че изходът е неблагоприятен, той ще се примири и ще пропусне всяка възможност да промени нещата. Все повече се убеждавам, че има събития, които по някакъв начин са предопределени - дали от действията ни в този живот, дали преди него, няма значение. Събитието може да е предопределено, но нашата реакция към него е важна - и именно в това се изразява свободният ни избор, а от него зависи и изходът за нас. Има ли начин да узнаем чрез картите за този изход, при условие, че всъщност ние, в настоящия момент, със стремежите и постъпките си го определяме?
Тук ми идва на ум една аналогия (не си спомням автора) - че животът прилича на стая, в която човек трябва да премине разстоянието от едната стена до другата. Ако стаята е празна, пътищата теоретично са безкрайно много, макар и между две фиксирани точки. Ако обаче на определени места бъде поставена храна, вода, любим човек, други изкушения, вероятността човек да се отбие през тези места става твърде голяма, а вероятността за възможно отклонение от този път - минимална. Но това не изключва свободата на човека да се отклони, да извърви свой собствен път... ако желае.
Моето лично мнение е, че именно в тези моменти, в които имаме най-голяма нужда от отговори, е най-малко вероятно да ги получим чрез картите. Търсенето на информация от картите е опит за застраховане, за получаване на гаранция за това, че ще постъпим правилно, за да избегнем всеки възможен риск да загубим онова, към което сме привързани, което е много важно за нас. Тоест, прибягването до картите означава, че душата е неспокойна и иска да се застрахова - което противоречи на естествения ход на развитието на човека. Излиза, че търсенето на информация от картите не ни помага.
Ще се радвам хората, които се занимават с Таро, да споделят своя опит в онези случаи, в които картите не ни дават отговори. | |
| | | galina62_1962
пол : Зодия : Брой мнения : 3 Регистрация : 28.03.2011 Години: : 50 Местожителство : Елхово
| Заглавие: Re: Таро и Сънища Чет Сеп 29, 2011 10:10 am | |
| Момичета, няма ви нещо Забелязах, че когато картите ми са далеч от мен, сънищата ми са изключително интензивни и включват в себе си и самите карти. И ги помня много повече. Забелязах също, че картите и сънищата говорят заедно, когато има нужда и това е закон. Случвало ли ви се е да срещате идентичен смисъл в картите и сънищата си? | |
| | | galina62_1962
пол : Зодия : Брой мнения : 3 Регистрация : 28.03.2011 Години: : 50 Местожителство : Елхово
| Заглавие: Re: Таро и Сънища Чет Сеп 29, 2011 10:16 am | |
| Когато сложа картите си над главата си помня сънищата си. Когато са далеч от мен знам, че съм сънувала нещо, но не помня какво. Напоследък имам проблем с това! Не ми се е случвало, но помня един сън които беше изключително ясен и точен. Сънувах голяма поляна със зелена трева. Вървяхме заедно с Мона и отвяорих един дървен сандък, а вътре бяха картите Таро, но с египетски символи. Тройка пентакли беше картата, която стоеше с лице към мен най-първа! В сандъка имаше и дървена огърлица и една статуетка. Мона ми каза "Чуваш ли звън на монети?" след 1-ин ден си намерих и започнах веднага работа! Имах и един друг много интересен сън. Сънувах Императрицата и Асо пентакли, а между тях скарабей! Между сънищата ни и отговора на Таро няма особено голяма разлика. Когато не разбираме едното, то идва като послание по друг начин или просто ни е като помощ да го осъзнаем по-добре! Зависи! Може и чрез сънищата ни да отработваме информация, която сме получили от Таро и така да се е получил някакъв идентичен отговор! | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Таро и Сънища | |
| |
| | | | Таро и Сънища | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |